Élő Rózsafüzér

Google PlusFacebook

 

7. szakasz

Soroksár - Pestszentimre - Pestszentlőrinc 

 

 

 

Általános

 

Soroksár utcáin és az Erzsébeti temetőn keresztül érünk az újtelepi Fatimai Szűzanya templomhoz. Innen mezei földutak vezetnek át Pestszentimrére. Innen tovább kertvárosi utcákon, majd egy erdei szakaszon, a Halmi-erdőn át vezet utunk Szentimrekertvároson és Szemeretelepen át a pestszentlőrinci templomhoz.(Itt találkozunk a 8. útvonal zarándokaival) Utunk végcélja a Havanna lakótelepi Szent László-templom.

 

      Érintett templomok:

 

 • Helyi szervezők:
  - BERNÁTH MÁRIA       +36/30/567-5250 és
  - TORDAI BÉLÁNÉ ÉVI +36/20/397-6568

 

 • Kiket várunk?
 • A fenti plébániák és a bejelentkezett közösségek tagjai mellett
  elsősorban a XVIII., XIX., XX., XXIII. kerület, valamint Dunaharaszti, Gyál, Vecsés környékének zarándok híveit.
 • További megjegyzések:
 • A szakaszhoz tartozó imaszándék:
  F - Felelős nevelés

 

 

 

Csatlakozási pontok 

 

Csatlakozási pontok

 

Térképvázlat

7 szakasz

 

 

 

Útleírás 

Soroksári Nagyboldogasszony főplébánia-templom - Pestszentimrei Szent Imre Plébánia - Pestszentlőrinc, Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia 

  A soroksári Hősök terétől, a Nagyboldogasszony plébániatemplomból indulunk, a templom bal oldala mellett a Hősök terén. Hamarosan balra befordulunk a Szitás utcába, ahol elhaladunk a Soroksári Helytörténeti Gyűjtemény mellett. Az Erzsébet utcán jobbra fordulunk és a vasútnál balra a Szabóky Rezső utcába. Átkelve a vasúton balra a Könyves utcán megyünk az Erzsébeti temetőig. Idáig falusi hangulatot árasztó kertvárosi környezetben vezet az út. A temetőn áthaladva a Tartsay úti kijáratnál jobbra fordulva a Vasfű  u.-ig megyünk. A Vasfű utcán végigmegyünk, majd jobbra a Nyír utcába fordulunk. Kisvártatva megpillantjuk a Fatimai Szűzanya Templomot, melyet balra a Fatimai úton érünk el. Idáig 2,7 km.

  A Fatimai Szűzanya templomtól keleti irányban a Hrivnák Pál utcán  haladunk  a Szentlőrinci útig. Itt az út melletti ösvényen haladunk a Köves úti lámpás gyalogátkelőn átkelve a Köves úton, majd az Aldi mellett elhaladva megyünk a patakig, ahol a Szentlőrinci úton átkelve zarándokolunk tovább a Golfpálya mellett.  A patak bal oldalán a Vecsési útra merőleges patak melletti ösvényen haladunk tovább  a Sós-mocsár mezős területén, majd eljutunk az M5 autópályáig.  Az autópálya alatt átkelve a régi vasúti vágány mentén a Vecsési úton 700 m-t haladva eljutunk a Szélső utcáig. Itt ér véget a nyílt terep.  A Fatimai Szűzanya templomtól a távolság 3,2 km, amiből 2,5 km könnyen járható földút. Innentől újra kertvárosi környezetben haladunk, Pestszentimre területén. A Szélső utcán jobbra 900 m-t megyünk a Dózsa György útig, majd balra fordulva a Dózsa György úton a Nagykőrösi útig (Pestszentimre központ). Átkelve a Nagykőrösi út lámpás kereszteződésén, a Nemes úton 200 m után megérkezünk a Pestszentimrei Szent Imre plébániára.  Az út hossza a kiinduló ponttól idáig kb. 9 km. 

  A Szent Imre plébániáról a Nemes úton átkelve az Ady Endre utcán a Törvény utcáig, majd jobbra fordulva  a Törvény utcán a Határ utcáig megyünk. Itt balra betérünk a Halmi-erdőbe és egy erdei ösvényen haladunk tovább egy tisztásig, ahol rövid pihenőt tartunk. A tisztástól jobbra szélesebb erdei murva úton folytatjuk utunkat az erdő széléig. Az erdei szakasz kb 1 km. Szent Imre-kertvárosba érve, a Flór Ferenc utcát keresztezve a Kétújfalu utcán balra térünk, majd egy rövid szakasz után jobbra fordulva a Nagyenyed utcára érünk. A Nagyenyed utcán kb. 500 m után elérünk a Hargita térre, a Fadrusz-kereszthez. A Hargita tér észak-keleti csücskében áll a Szent Margit plébánia, 2,5 km a távolságra a Szent Imre plébániától.

   A Szent Margit plébániától indulva a Fogaras utcán az Üllői útig érünk. Itt fokozottan körültekintő átkelés után balra fordulva a Lomnic utcáig megyünk, majd befordulva a Lomnic utcán a Tátrafüred térre jutunk, ahol a Szemeretelepi Szent István király plébániára érkezünk. Nincs 1 km távolságra a Szent Margit plébániától. Innen a Selmecbánya utcán balra, a Pöstyén térig megyünk. Közben a Honvéd utcánál működő csapot találunk. A Pöstyén térről balra a Besztercebánya utcán át ismét az Üllői útig jutunk. Ismételt figyelmes átkelés után a Dalmady Gy. utcán a Batthyány Lajos utcáig jutunk el. A Batthyány utcán kb. 500 m-t haladva megérkezünk a Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia-templomhoz, A Soroksári Nagyboldogasszony főplébánia-templomtól a Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia-templomig összesen kb. 17 km-t zarándokoltunk.

 

 

 

Fejlesztő: Megaweb    Powered by GridGuyz