Élő Rózsafüzér

Google PlusFacebook

 

9. szakasz

 

Rákoskeresztúr – Rákosliget – Cinkota  – Kerepes

 

Általános

 

Rákoskeresztúrról Rákosligeten át kertvárosi utcákon, majd részben földúton, a rákosligeti szőlőtelepet megkerülve, és a cinkotai Kis-erdőn áthaladva, érünk a Naplás-tóhoz, majd onnan Cinkotára. Innen nagyrészt ismét kertvárosi környezetben Kistarcsán át Kerepesre érünk.

 

 

 • A teljes táv 19 km, szint- emelkedés kb. 100 m.
 • Jellege: könnyű terep, zömmel kertvárosi részeken keresztül.

 

 • Érintett templomok:

 

 • Helyi szervezők:
 • SZÉCSI RAFAEL 20/362-2270
 • KOVÁCS ZOLTÁN 70/210-2284

 

 • Kiket várunk?
  A fenti plébániák és bejelentkezett közösségek tagjai mellett a X., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületek valamint Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa és Pécel illetve a környéező települések zarándokait.

 

 •  Megjegyzés
  A zarándoklat áthalad a Naplás-tó természetvédelmi területén.

 

 

 

Csatlakozási pontok 

 

Csatlakozási pontok

 

 

Útleírás:

 

Rákoskeresztúri Szent Kereszt Felmagasztalása-plébánia – rákosligeti Magyarok Nagyasszonya-plébánia

A rákoskeresztúri Szent Kereszt térről a Pesti úton indulunk Pécel felé. Az autóbusz-végállomás elérése előtt balra kanyarodunk, majd később jobbra a Kaszáló utcán megyünk tovább.Kijutunk a Ferihegyi útra, ahol balra fordulunk. A vasutat keresztezve és a Ferihegyi úton továbbhaladva jutunk el a Hősök terére, ahol a rákosligeti Magyarok Nagyasszonya-plébánia található. (Az eddig megtett út összesen 1,7 km.)

 

 

Térképvázlat:

terkep9utvonal.png

 

 

Rákosligeti Magyarok Nagyasszonya-plébánia – cinkotai Mária Magdolna-templom

A Ferihegyi úton egy utcányit haladunk felfelé a XIII. utcáig. Itt a Liszt Ferenc utcát keresztezve a Tarack utcán folytatjuk utunkat. A Gyöngytyúk utcán átkelve mezei úton megyünk a szőlőtelepig, ahol balra ráfordulunk a Forrásmajori földútra, és a telep kerítése mentén megyünk a Cinkotai útig. Jobbra fordulva haladunk a Bökényföldi útig, majd ismét jobbra fordulunk a Rákosligeti határsorra (földút). Kb. 800 m után egy erdei ösvényen balra kanyarodva egy enyhe emelkedő, majd lejtő után megérkezünk a Naplás-tóhoz, mely Budapest legnagyobb tava (valójában Szilas-pataki víztározó) . A tó melletti úton balra haladunk a gát irányába. A Naplás-tó gátján folytatjuk utunkat a tóból tovább folyó Szilas-patakig. A patak bal partján megyünk tovább, majd a Simongát úton jobbra, és a Budapest táblánál balra fordulunk a Szakoly utcába. Innen jobbra a Bény utca – Vidámvásár út – Bajcsy-Zsilinszky tér útvonalon jutunk el a Mária Magdolna-templomig. (Az eddig megtett út összesen 10 km.)

Cinkotai Mária Magdolna-templom – kistarcsai Rózsafüzér Királynôje-templom

Utunkat a Batthyány Ilona utcán folytatjuk, majd az evangélikus templom előtt jobbra fordulva haladunk tovább a Rózsalevél utcán. Az út végén balra fordulunk a Simongát utcára, amelynek végén elérjük a Cinkotai köztemetőt. A temető után jobbra fordulunk a 3-as főútra, ahol a főúton zarándokolunk, és azon keresztezzük az M0-s utat. A raktárak mellett elhaladva jobbra letérünk a járdára, majd eljutunk a kistarcsai Flór Ferenc Kórházhoz. Utunkat a kórház mentén továbbfolytatva érjük el az Eperjes utcát, amelyen jobbra fordulva haladunk az Aradi utcáig. Itt egy hosszabb egyenes szakasz következik, amely után a Széchenyi utcára fordulunk jobbra, és ezen gyalogolva érjük el a kistarcsai Rózsafüzér Királynője-templomot. (Az eddig megtett út 14,5 km.)

Kistarcsai Rózsafüzér Királynôje-templom – kerepesi Szent Anna-plébánia

A templomot elhagyva balra fordulunk a Kápolna utcába, s ezen hosszan gyalogolva az utca végén egy enyhe balkanyar után a Patak utcán haladunk tovább, amíg el nem jutunk a 3-as főútra (Szabadság útja). Az úton jobbra kanyarodva az út túloldalán lévő emlékmű megtekintése után a főút melletti járdán folytatjuk utunkat a Szent Anna- plébániáig. (A rákoskeresztúri Szent Kereszt Felmagasztalása-plébániától a kerepesi Szent Anna-plébániáig összesen 19 km-t zarándokoltunk.)

 

 

 

 

Fejlesztő: Megaweb    Powered by GridGuyz