Élő Rózsafüzér

Google PlusFacebook

 

8. szakasz

 

Rákoskeresztúr –  Rákoshegy – Erzsébettelep - Havanna - Pestszentlőrinc 

 

 

Általános 

 

E szakasz útvonala a rákoskeresztúri templomtól a Madárdombi Szent Pál-templomon át lakótelepi majd kertvárosi környezetben vezet Rákoshegyig. Ezt követően a Városi-erdőn át földutakon érünk Erzsébettelepre, ahonnan ismét házak között érkezünk meg Pestszentlőrincre. 

 

  • A teljes táv 16 km.
  • Jellege: Könnyű, nagyrészt sík terep. Részben kertvárosi, részben erdei területen zarándokolunk.

 

  • Érintett templomok:
  • Helyi szervező:

           Kerekes Sándorné 20/971-6995

           Sepsey Erzsébet    30/229-5419

           Antal Attila              30/657-8815 

        

         

  • Kiket várunk?

        A fenti plébániák és a bejelentkezett közösségek tagjai

            mellett elsősorban a X., XVII. és XVIII. kerület, valamint

        Pécel, Ecser, Maglód és környéke zarándok híveit.

  • További megjegyzések:
  • A szakaszhoz tartozó Imalánc szándék:
    G - A munka becsülete

 

8 szakasz   8 szakasz

 

 

 

Csatlakozási pontok 

 

Csatlakozási pontok


 Útleírás

 

Rákoskeresztúri Szent Kereszt Felmagasztalása-plébánia – Rákoskeresztúr-madárdombi Szent Pál-templom

A rákoskeresztúri Szent Kereszt Felmagasztalása-plébániától indulunk a Pesti úton a Trianoni-emlékműhöz. Ezt követően balra lekanyarodva a Bakancsos úton, majd jobbra fordulva az Újlak utcán haladunk. Az Újlak utca páros oldalán, lakótelepen átmenve elérjük a Borsó utcát. Itt balra, majd jobbra fordulva a Lázár deák utcára, megérkezünk a madárdombi Szent Pál-templomhoz. (Az eddig megtett út 2,1 km.)

Rákoskeresztúr-madárdombi Szent Pál-templom – rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz-templom

A Szent Pál-templomtól visszamegyünk a Borsó utcába, jobbra majd balra a Sarlósfecske utcán indulunk, jobbra betérünk az Uszoda utcába, majd balra fordulunk a Szürkebegy utcába. Ennek a végén jobbra tartva a Flamingó közön át jutunk el a Táncsics Mihály utcába. Itt jobbra fordulunk, majd balra a Damjanich utcába és ismét jobbra a Petőfi utcába, ahol továbbhaladunk úgy, hogy a vasúti aluljárón átmegyünk a Szabadság utcáig. Ezután jobbra, majd balra fordulunk a Kép utcába, amelyen a Szent István térig haladva elérjük a Lisieux-i Szent Teréz-templomot. (Az eddig megtett út 4,6 km.)

Rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz-templom – erzsébettelepi Szent Erzsébet-templom

A Kép utcán indulunk tovább, majd kicsit jobbra tartva a Kiss János utcára térünk át. A Bocskai István utcánál jobbra fordulunk. Itt bal kéz felől elhagyunk egy régi temetőt, és a Lőrinci utat keresztezve beérünk a Városi-erdőbe. A földutak mentén néhol régi fasorok állnak, máshol virágmezők és telepített erdők teszik hangulatossá és árnyassá az utat. A földút végén egyszer balra (kb. 1200 m), egyszer jobbra fordulunk  (kb. 200 m), majd elérjük a Magyar Honvédség Egészségügyi Kiképző Központját. A honvédségi terület bejáratától aszfaltúton érünk be Bélatelepre. Innen az Álmos utca – Zalán utca – Lehel utca – Előd utca útvonalon kanyarogva érjük el a Szent Erzsébet-templomot. (Az eddig megtett út 10,7 km.)

Pestszentlôrinc–erzsébettelepi Szent Erzsébet-templom – pestszentlôrinc-miklóstelepi Szent József-templom

A Szent Erzsébet-templomtól az Attila utcán indulunk tovább. Itt elérjük a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat. Ezt egy gyalogos felüljárón könnyűszerrel magunk mögött tudhatjuk, akárcsak az út túloldalán 100 m-rel keletre, egy sikátorból nyíló felüljárón a vele párhuzamosan futó vasútvonalat. A vasút túloldalán Pestszentlőrinc Lónyai-telepre érkezünk, majd hamarosan az Ibolya utcában lévő Szent József- templomhoz. (Az eddig megtett út összesen 12,5 km.)

Pestszentlôrinc–miklóstelepi Szent József-templom – Pestszentlőrinc, Havanna Szent László-plébáni templom

 

Pestszentlőrinc, Havanna Szent László-plébáni templom – pestszentlôrinci Mária Szeplôtelen Szíve-fôplébánia

Utunk a hangulatos, régi villákkal teli Gyöngyvirág utcán halad tovább a Kossuth Lajos térig. A tér túlsó oldalán átkelünk az Üllői úton, majd a Thököly úton, szűk járdán megyünk a Batthyány Lajos utcáig, ahol a Mária Szeplőtelen Szíve-főplébániához érünk. (Az eddig megtett út 14,5 km.)

 

 

 

 

 

Fejlesztő: Megaweb    Powered by GridGuyz